Çiçek bahardır, tazeliktir, can bulmaktır. Çiçek bakmak bir eser inşa etmektir ve baktıkça eserinize, mutlu olmaktır. Onlara bekledikleri ilgiyi vermemiz gerekir.
Çiçek bahardır, tazeliktir, can bulmaktır. Çiçek bakmak bir eser inşa etmektir ve baktıkça eserinize, mutlu olmaktır. Onlara bekledikleri ilgiyi vermemiz gerekir, ancak o zaman coşarlar.
Peki çiçeklere sevgimizi verdik yeter mi? Hayır tabii ki. Bir de bakımı var bu işin. Sadece sulamak, yeri geldiğinde gübre vermek, saksı değiştirmek ve budamak da yetmez. Gözünüz korkmasın hemen; öyle çok teknik bir bakım değil bu yazacaklarımız.
Ufak tefek, evde bile hazırlayabileceğiniz pratik bilgilerle en bakımlı ve sağlıklı çiçeklere sahip olabilirsiniz. Gelin bu pratik yöntemleri birlikte inceleyelim.
Gülleriniz boyunlarını bükerse ilk önce sıcak suya sonra soğuk suyabatırın.
Mart ayının ilk günlerinde bahçedeki gülün kökünün yanına 5cm derinliğinde bir diş sarımsak gömerseniz, bütün yaz boyunca gülünüzü zararlı böceklerden korursunuz.
Salon bitkileri türlerine göre çok çeşitlilik gösterir ve farklı doğal ortamlarda yaşarlar. Çevre koşulları olarak doğal ortamına uygun bakılan bitki daha sağlıklı olacaktır. Çevre koşulları açısından bir bitkinin bakımında dikkat edilmesi gereken 5 ana unsur bulunur. Bunlar; ışık, sıcaklık ve nem, toprak, su ve besindir. (Wikipedia, Salon bitkileri)